Adaptor

Belysning

Adaptor belysning er en avdeling i Adaptor Hjelpemidler AS. Denne nye avdelingen vil være et av våre hovedsatsingsområder fremover.

Adaptor Hjelpemidler har erfaring med tilpasning av belysning for personer med ulike synsvansker og kan bistå med å tilrettelegge belysning i hjemmet og på arbeidsplassen.

Vi jobber med utvikling og oppdatering av nettsiden belysning. Det arbeides med oppdateringer fortløpende, ta gjerne direkte kontakt med belysningskonsulent på Tlf 952 35 264 mellom kl. 09:00 til 16:00, dersom du trenger veiledning.

Riktig belysning for noen kan være helt feil for andre. Med fagkompetanse på synshemming og belysning, samt aktiv medvirkning fra brukeren sikrer vi høy kvalitet i både prosess og sluttresultat. Vi har et undersøkelsesverktøy som gir vurderinger og anbefalinger for oppgavebelysning. Optimalt lys er viktig for funksjonell syn. Undersøkelsesverktøy gir svar på hvilken lysnivåer og fargetemperaturer passer optimalt for brukeren og for deres synsytelse og lystoleranse. Vi har også butikk for direktesalg av enkelte belysningsprodukter og kan ta opp bestilling på lampemodeller vi ikke har på lager. Butikken befinner seg i fjerde etasje i våre lokaler på Majorstuen i Oslo.

Aktuelt

  • Fargetemperatur
    Årsaken til at eldre mennesker ser varme farger bedre, og er i stand til å se dem uten forvrenging med mindre lys i forhold til kalde farger, er at øyelinser gulner med årene og blir mindre transparent for lys…..
  • Begrepsdefinisjoner
    Det finnes en rekke forskjellige begreper innenfor fagfeltet belysning, og det er fort gjort å gå seg vill i ord og uttrykk om du ikke har tungen rett i munnen. Her er noen enkle forklaringer på de mest brukte begrepene innenfor belysning…..
  • Behov for lys hos svaksynte
    Behovet for belysning øker drastisk med alderen. Allerede som 40-åring trenger man nesten dobbelt så mye lys som en 20-åring, i tillegg til at man blir stadig mer følsom for blending…..