Adaptor

Nedhengt sort rund lampe med opp direkte og indirekte belysning.

Belysning

Adaptor belysning importerer belysningsprodukter, utfører tilrettelegging og prosjektering av belysning for synshemmede.

Adaptor Hjelpemidler har erfaring med tilpasning av belysning for personer med ulike synsvansker, om det så er belysning for eldre eller svaksynte, og vi kan bistå med å tilrettelegge belysning i hjemmet og på arbeidsplassen. Belysning for eldre og svaksynte er egentlig en til en løsninger. Det er behov for tilpasning til hver enkelt sitt syn, selv om mange vil ha god nytte og glede av våre lamper og løsninger.

Riktig belysning for noen kan være helt feil for andre. Med fagkompetanse på synshemming og belysning, samt aktiv medvirkning fra brukeren sikrer vi høy kvalitet i både prosess og sluttresultat. Vi har metoder og verktøy for utprøve fargetemperaturer med lysintensitet, slik at brukeren får en konkret anbefaling for det lyset som egner seg for deres behov.  

Optimalt lys er viktig for å tilrettelegge for personer med et synstap. Det er viktig med optimale løsninger i utforming og innredning av arbeidsplass og bolig. For personer som er svaksynt og lysømfintlige kan det gis et tilskudd til utredning og prosjektering av boligen som skal dekke spesielle behov. Vi har utført en rekke prosjekteringer for Husbanken. Ta kontakt, vi kan hjelpe deg.

Butikken vår tilbyr direktesalg av belysningsprodukter. Ved prosjekteringsarbeid har vi et variert utvalg lampemodeller og belysningsløsninger. Butikken befinner seg i fjerde etasje Sporveisgata 10 I Norges Blindeforbund i Oslo.

Aktuelt

  • Fargetemperatur
    Årsaken til at eldre mennesker ser varme farger bedre, og er i stand til å se dem uten forvrenging med mindre lys i forhold til kalde farger, er at øyelinser gulner med årene og blir mindre transparent for lys…..
  • Begrepsdefinisjoner
    Det finnes en rekke forskjellige begreper innenfor fagfeltet belysning, og det er fort gjort å gå seg vill i ord og uttrykk om du ikke har tungen rett i munnen. Her er noen enkle forklaringer på de mest brukte begrepene innenfor belysning…..
  • Behovet for belysning hos eldre og svaksynte
    Behovet for belysning øker drastisk med alderen. Allerede som 40-åring trenger man nesten dobbelt så mye lys som en 20-åring, i tillegg til at man blir stadig mer følsom for lys.