Adaptor

Torball

En rød Torball

Torball er et ballspill utviklet på 70-tallet. Det er en intensiv team-sport som fungerer på alle nivåer fra rehabilitering til toppnivå. Spillet kan utøves av både menn og kvinner, svaksynte og blinde.

Torball spilles på en rektangulær bane på 16 x 7 meter, med et mål i hver ende av banen. Det er 3 spillere på hvert av lagene. Spillet utøves med en ball (Torball) som er laget spesielt for dette spillet. Den veier 500 gram, og har egenskaper som gjør det mulig å spille både raskt og «tricky». Kort fortalt skal ballen kastes under tre tau som er spent opp på tvers av banen, hvor målet er at ballen skal krysse motstandernes mållinje. For hvert forsøk vil situasjonen snu, slik at lagene går fra angrepsposisjon til forsvar. Slik vil spille veksle frem og tilbake i raskt tempo.

Spillet krever evnen til konsentrasjon og rask reaksjon. Torball er blitt et meget populært ballspill spesielt i Sentral Europa og Latin Amerika. Spillet utøves i dag av nesten 1200 spillere fra ca. 30 land. Opprinnelsen er noe uklar, men populariteten gir spillet potensialet til å bli en ny gren under paralympics! Når skal du bli Torball-stjerne?

I nettbutikken vår kan du kjøpe Torball.